ÖNERİLER

Kombi Kendi Kendine Çalışmaya Başlıyor Sorununun Nedenleri ve Çözümleri

Kombi kullanımında en sık karşılaşılan sorunlardan birisini cihazın kendi kendine devreye girmesi sorunu bulunuyor. Kombinin çalışmaması gerektiği zaman kendiliğinden devreye girerek, çalışmaya başlaması ciddi bir kullanım sorunu oluşturur. Genel kullanım performansını dahi ciddi manada etkileyen bu sorun, kullanıcılar tarafından çok sık görülür. Kurtköy Vaillant Kombi Servisi merkezimizde de bu teknik soruna ilişkin bildirimler, kombi arıza bildirimlerinin önemli bir kısmını oluşturuyor.

Kombi Neden Kendi Kendine Çalışmaya Başlar?

Normal koşullarda çalışmaması gereken zamanlarda kendiliğinden çalışmaya başlayan kombilerde, elektronik iç aksam ya da elektronik kart arızalanması söz konusu olabilmektedir. Kombinizin kendiliğinden çalışmaya başlamasında bu iki ihtimal yüksek olasılık teşkil etmektedir.

Kombinizin sisteminde bulunan bileşenler üzerinde ortaya çıkabilecek kısa devre oluşumları, cihazın çalışma sistemini olumsuz şekilde etkilemektedir. Cihaz içerisinde çeşitli etkenlere bağlı olarak meydana gelen yüksek voltaj ile birlikte ciddi bir elektrik yükü ortaya çıkar. Söz konusu elektrik yükü ise cihazınızda aşırı yüklenmeye neden olarak, kısa devreye yol açar. Kombi sisteminde meydana gelen bu kısa devreler ise elektronik portlarda yanmaya ve hatta kullanılamayacak duruma gelmelerine neden olur.

Kombinizin tüm yönetimini sağlayan ana bileşen elektronik kart olarak isimlendirilir. Cihazınızdaki bu parça ile kombinizin tüm işlevlerini kullanırsınız. Bu kartın arızalanması durumunda ise kombinizde çok farklı niteliklerde sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Kombinizin beyni olarak nitelendirilen elektronik kartının arızalanması durumunda cihazı kendi kendine çalışmaya zorlayabilmektedir. Her iki sorunda da müdahalelerin Maltepe Viessmann Kombi Servisi profesyonel teknikerlerince yapılması gerekir.

Kombinin Kendi Kendine Çalışması Sorunu Nasıl Çözülür?

Kombinin aniden kendi kendine çalışmaya başlaması “elektronik kart arızası”, “kısa devre” durumlarında meydana gelebilmektedir. Üsküdar Demirdöküm Kombi Servisi uzman teknikerlerimiz tarafından iki durum için ayrı ayrı kontrol ve müdahale yerine getirilir.

Kombinizin iç aksamında bir kısa devre söz konusu ve bu kısa devreye bağlı olarak kendi kendine devreye giriyor ise kısa devrenin ortadan kaldırılması gerekir. Bunun için cihazınızda kısa devre oluşumuna neden olabilecek tüm teknik bileşenler tek tek kontrol edilir. Kısa devre kaynağı tespit edilerek, oluşumunun önüne geçilecek müdahaleler yerine getirilir.

Kombinizin elektronik kartı arızalandığından kendi kendine çalışıyor ise kart sökülür. Servisimizde bilgisayarlı ortamda kartın arızasının tespiti için testler gerçekleştirilir. Daha sonra onarım müdahalesi yerine getirilir. Ancak onarımla çözüm sağlanamayacak durumlarda elektronik kartın yenisiyle değişimi gerçekleştirilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir