TEKNOLOJİ

Huawei, Kirin 9000 Yonga Setini IFA 2020 Etkinliğinde Duyuracak

Çinli teknoloji devi Huawei, 3 Eylül tarihinde Almanya’nın Berlin kentindeki IFA 2020 fuarı sırasında bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. Şirket bu basın toplantısında ne duyurmayı planladığını açıklamazken herkes neyin tanıtılacağını biliyor. Söylenenlere göre Huawei, bu toplantı sırasında Kirin 9000 yonga setini duyuracak.

Yeni bir rapora göre Huawei, yeni nesil Huawei Mate 40 serisi modelleriyle birlikte yine yeni nesil amiral gemisi yonga setini piyasaya sürebilir. Yaklaşan Huawei HiSilicon Kirin 9000, 5nm işlemi kullanılarak TSMC tarafından üretiliyor. Huawei, bu yonga seti ile Qualcomm ve Apple’ın benzer yonga setlerinin önüne geçerek dünyanın ilk 5nm yonga setini piyasaya sürebilir. Kirin 9000’in nasıl bir performans ortaya koyacağını ise hep birlikte göreceğiz.

Huawei Mate 40 serisine gelirsek, şirketin OCE-AN00, NOH-AN00 ve NOP-AN00 model numaralarına sahip üç akıllı telefon piyasaya sürmesi bekleniyor. Standart Mate 40 modeli 6,5 inç boyutunda ve Full HD+ bir ekrana sahip olacakken, Pro modelinde ise 6,78 inç boyutunda ve QHD+ çözünürlüğünde bir ekran olacak. Android işletim sistemi ön yüklü olarak gelecek cihazlar, 5G bağlantı desteğine de sahip olacak.

Amerika Birleşik Devletleri, Huawei üzerindeki kısıtlamaları daha da sıklaştırdı. Bu kısıtlamalara göre Huawei ile işbirliği yapan şirketlerin bu işlere devam edebilmesi için hükümetten özel bir izin alması gerekiyor. Bununla birlikte Huawei, ABD tarafından Varlık Listesi adı verilen bir listeye de dahil edilmiş durumda. Bu nedenle şirket sözleşmeli yonga seti üreticisi olan TSMC’ye yeni sipariş veremiyor.

Tayvanlı yonga seti üreticisi, HiSilicon yongaların üretimini 15 Eylül tarihinden itibaren tamamen durduracak. Daha sonrasında ise Huawei’nin yonga üretim sürecini en azından kısmen yıl sonuna doğru bağlatması ve Samsung, TSMC, Intel gibi büyük yarı iletken üreticileriyle rekabet etmesi bekleniyor. Yonga üretiminin pahalı ve karmaşık bir süreç olduğu göz önüne alındığında, Huawei’nin bunu başarıp başaramayacağını merakla bekleyip göreceğiz.

“Huawei, Kirin 9000 Yonga Setini IFA 2020 Etkinliğinde Duyuracak” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerini aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir