OTO HABER

Japon Şirketin Elektrikli Uçan Arabası, Test Sürüşünden Başarıyla Geçti

Toyota desteğini de arkasına alan Japon SkyDrive şirketi, yıllar süren çalışmaların ardından nihayet elektrikli uçan arabası halka açık, insanlı bir test uçuşu gerçekleştirdi. Şirket, bu test uçuşunu gerçekleştirilirken kaydettiği videoyu herkese açık bir şekilde paylaştı. SD-03 isimli model, Japonya’nın Toyota kentinde bulunan Toyota Test Sahası çevresinde bir pilot ile beraber uçtu.

Şirketin elektrikli uçan otomobili, tam otonom bir şekilde çalışmıyor. Bunun yerine aracın içerisinde aracı yönlendiren bir pilot veya sürücünün bulunması gerekiyor. SD-03 modeli, dünya üzerindeki en küçük elektrikli VTOL (dikey kalkış ve iniş) yapabilen araç olarak tanımlanmaktadır.

SkyDrive’ın bu aracı, şehir hayatı için “yeni bir ulaşım aracı” olması amacıyla geliştirilmektedir. Motor arızası olsa bile güvenli bir şekilde uçmasına yardımcı olan toplam sekiz dönen bölüme sahip olan uçan araba, gelecekte ulaşım sorununu biraz daha çözecek gibi görünüyor.

SkyDrive markalı uçan arabaları gökyüzünde çalışırken görmemiz biraz uzun bir zaman alabilir. Japonya merkezli uçan otomobil şirketi, 2020 yılının sonuna kadar belirlenen test alanı dışındaki uçuşlar için de onay almayı umuyor. Ayrıca şirket, 2023 yılına kadar iki koltuklu ticari bir ürün ortaya koymayı hedeflemektedir.

Hedeflenen bu tarih, Japonya’nın uçan taksi hizmetini kullanıma sunma zaman çizelgesi ile de uyumluluk gösteriyor. SkyDrive gibi firmaların geliştirdiği bu nispeten küçük boyutlu uçan otomobiller, kalabalık şehirlerde trafiği az da olsa hafifleterek kişilerin seyahatlerde harcadıkları süreleri de kısaltacaktır.

“Japon Şirketin Elektrikli Uçan Arabası, Test Sürüşünden Başarıyla Geçti” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir