TEKNOLOJİ

iOS 14.5 Beta 4 Sürümü Yayınlandı! Nasıl İndirilir?

Apple, bugün iOS işletim sisteminin yeni geliştirici beta sürümünü yayınladı. iOS 14.5 Beta 4 olarak yayınlanan bu güncelleme, Apple’ın mevcut iPhone modellerinde piyasaya süreceği iOS 14.5 güncellemesinin dördüncü geliştirici beta sürümüdür. Bu yazımızda iOS ve iPadOS 14.5’in dördüncü beta sürümü ile gelen yeniliklere yakından bakacağız.

iOS 14.5 sürümünün dördüncü beta güncellemesinde birçok hata düzeltmesi yer alıyor. Ayrıca bir önceki sürümdeki beta güncellemelerinde de olduğu gibi yeni sürümün dördüncü beta güncellemesinde daha çok hata düzeltmelerine ve işletim sistemi optimizasyonlarına kafa yorulmuş gibi duruyor. Bildiğiniz gibi Apple, iOS 14 ile birlikte ana ekranı da işlevsel hale getirdi ve widget özelliğini kullanıma sundu. Şirket, iOS 14.5’le birlikte ise ufak yenilikler sunmaya devam ediyor.

Apple’ın bugün yayınlamış olduğu yeni beta sürümü, uygulama izleme şeffaflığı gizlilik özelliğini getiriyor. Ayrıca bu, uygulama geliştiricilerinin kullanıcıdan birtakım izinler almasını gerektiriyor. Bu sayede kullanıcılar, uygulamanın hangi izinlere sahip olabileceğini daha kolay bir şekilde takip edebiliyor. Kullanıcılar, karşısına çıkan “İzlemeye izin ver” veya “Uygulamanın izlenmemesini iste” seçeneklerinden birini seçebiliyor.

Bununla birlikte kullanıcılar yeni güncelleme sayesinde artık maskeleri varken daha kolay şekilde ekran kilidini açabiliyor. Güncelleme ayrıca iPhone 12 modellerinde Çift SIM modunda 5G için dünya çapında destek sağlıyor. Böylece birden fazla hat kullanıyorsanız artık her ikisi de 5G hızını destekliyor. Şimdiye kadar, Çift SIM modu LTE ağlarıyla sınırlıydı.

Ayrıca PlayStation 5 DualSense ve Xbox Series X kontrolcüleri, iOS 14.5 ile ‌iPhone‌ ve ‌iPad‌ üzerinde destekleniyor. Buna ek olarak Siri’ye yeni bir özelliğe kavuştu. Bu özellik sayesinde Siri üzerinden varsayılan müzik uygulamanızı değiştirebiliyorsunuz. Örnek vermek gerekirse Apple Music yerine Spotify’a geçiş yapabilirsiniz.

Böylece geliştiricilerin kullanıcının izleme tercihine saygı göstermesi gerekir. Aynı zamanda kullanıcıları izlemek için diğer yöntemleri kullanmaktan kaçınması gerekir. Bununla birlikte bu kurala uymamak, bir uygulamanın App Store’dan kaldırılmasına neden olabilir. Ayrıca izleme tercihlerini, Ayarlar > Gizlilik > İzleme yolunu takip edilerek yönetebilirsiniz.

iOS 14.5 Beta 4 Güncellemesi Nasıl İndirilir?

iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarınızda iOS veya iPadOS beta güncellemesini kurmak oldukça kolay. Bu işlem için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu izleyin. Ardından sayfanın altındaki “İndir ve Yükle” seçeneğine dokunun. İsterseniz güncellemeyi cihazınızı bilgisayara bağlayarak iTunes üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.

Ancak şunu belirtmemiz gerekiyor. Yeni iOS 14.5 Beta 4 geliştirici sürümünü cihazınıza kurabilmek için bir geliştirici profili yüklemeniz gerekiyor. Bu işlemi, Apple’ın Developer Center web sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda kablosuz ağ üzerinden indirebilirsiniz.

“iOS 14.5 Beta 4 Sürümü Yayınlandı! Nasıl İndirilir?” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir