TEKNOLOJİ

iQOO Z1x Modelinin Çıkış Tarihi ve Teknik Özellikleri Açıklandı

Vivo’nun alt markası iQOO yeni modelini tanıtmaya hazırlanıyor. 9 Temmuz tarihinde tanıtılacağı doğrulanan iQOO Z1x modelinin teknik özellikleri de genel anlamda belli oldu. Şirket, Weibo’da paylaştığı tanıtım görseli ile orta sınıf akıllı telefonunun ana özelliklerini doğruladı.

Şirket, iQOO Z1 modelini Mayıs ayından tanıtmıştı. Şimdi bu serinin yeni üyesini birkaç gün içerisinde kullanıcıların beğenisine sunacak. iQOO Z1 modeli, gücünü MediaTek’in Dimensity 1000+ yonga setinden alıyor. Bu modelin kardeşi olacak olan iQOO Z1x ise gücünü Qualcomm Snapdragon 765G yonga setinden alacak.

Cihazın sahip olacağı bu yonga seti, çift modlu 5G (SA/NSA) bağlantı desteğine sahiptir. Yeni nesil ağ desteğiyle gelecek olan modelde 8GB RAM sunulurken, depolama alanı olarak ise 256GB’a kadar seçenek sunulacağı söyleniyor. Ayrıca akıllı telefonda 33W hızlı şarj desteğine sahip 5.000mAh kapasiteli bir batarya yer alacak.

Bunların dışında iQOO Z1x’in 120Hz yenileme hızına sahip kamera delikli ekran ile geleceği de doğrulandı. Cihazın TENAA’da ortaya çıkan listesi 6,57 inç boyutunda Full HD+ LCD ekrana işaret ediyordu. Bununla beraber cihaza dair paylaşılan tanıtım görselleri, akıllı telefonun yan tarafa monte edilmiş fiziksel parmak izi okuyucu tercih ettiğini de ortaya koyuyor.

Şirket, iQOO Z1x’in tasarımını genel olarak doğruladı. Dikdörtgen bir üçlü arka kamera kurulumuna sahip olan cihaz, iQOO Z1 modeli ile benzerlik gösterecek. Akıllı telefonun arka kamera modülü 48MP + 2MP + 2MP şeklinde kullanıcılara sunulacak. Ön taraftaki kamera deliğinde ise 16MP’lik özçekim kamerası entegre olarak karşımıza çıkacak.

iQOO Z1x, beyaz, mavi ve siyah olmak üzere üç renk seçeneği ile satışa sunulacak. İlk olarak Çin’de satışa çıkacak modelin fiyat etiketinin ise yaklaşık 2.000 Çin Yuanı olarak belirlenebileceği söyleniyor. Cihazın lansman tarihi yaklaştıkça yeni özellikler hakkında yeni duyurular yapılmaya devam ediliyor. Yeni bilgiler geldikçe sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

“iQOO Z1x Modelinin Çıkış Tarihi ve Teknik Özellikleri Açıklandı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir