TEKNOLOJİ

İşte Windows 10’u Yavaşlatan Antivirüs Yazılımları!

AV-Comparatives aslı test firması, Windows 10 işletim sistemi üzerinde çeşitli antivirüs yazılımlarını test etti. Aynı zamanda birir performans tablosu da takipçilerine sundu. Listenin en sonunda Windows Defender yerini aldı.

Bağımsız bir şirket olan AV-Comparatives‘ın yürüttüğü bu araştırmada, Windows 10’u en yavaşlatan antivirüs yazılımları test edildi ve belirlendi. Şirket peformans testlerini Intel Core i3 işlemci, 4GB RAM ve Windows 10 Fall Creators Update yüklü bir Lenovo G50 üzerinde gerçekleştirdi.

En fazla sistem kaynağı tüketen: Windows Defender

Test aşamasında sırasıyla dosya kopyalama, arşivleme, arşivden kaldırma, uygulama yükleme ve kaldırma, programları başlatma, dosya indirme ve web sitelerini tarama gibi işlemler gerçekleştirildi ardından sonuçlar paylaşıldı. En şaşırtıcı sonuç ise Microsoft’un Windows Defener‘ından geldi, kendisini en son sırada buldu. En az sistem kayanağı tüketen antivirüs programı ise K7 olarak belirlendi.

Bu yazılımları düşük özellikli bilgisayarda test eden AV-Comparatives firması, yazılımların güçlü donanım özelliklerine sahip bilgisayarlarda sisteme daha az yük bindireceğini de belirtti. AV-Comparatives’in yayınladığı test sonuçları görseldeki gibi.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir