GÜNCEL HABERLER TEKNOLOJİ

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Lenovo, Yoga dizüstü bilgisayar serisine yeni bir üye ekledi. Lenovo Yoga Slim 7i Carbon ismiyle karşımıza çıkan yeni bilgisayar, serisinin en ince ve en hafif bilgisayarı olarak lanse edilmektedir. Ağırlığı yalnızca 966 gram olan dizüstü bilgisayar, sahip olduğu dört çekirdekli 11. nesil Intel Tigerlake işlemci ile öne çıkıyor.

Yoga Slim 7i Carbon’un en çekici detaylarından biri de tasarımıdır. Lenovo, bu cihazı ağırlığı yüzde 40’a kadar azaltan şirketin tescilli fiber malzemesi ile birlikte sunuyor. Bu malzeme ayrıca %25 daha yüksek sertlik sağlıyor. Lenovo, daha iyi dayanıklılık için avuç içi dayanağında ve alt kapaklarda magnezyum alaşımı kullanmıştır. Dayanıklılıktan bahsetmişken, dizüstü bilgisayar dokuz MIL-STD-810G askeri sınıf standart testini geçmiştir.

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon Özellikleri

Lenovo, yeni dizüstü bilgisayar modelini i5 ve i7 CPU yapılandırmalarıyla piyasaya sürüyor. 11. nesil i7 CPU’yu tercih ettiğiniz zaman 2,80 GHz temel hıza ve 4,70 GHz yüksek hıza sahip bir işlemci size sunuluyor. 11. nesil i5 CPU’yu tercih ettiğinizde ise 2,40 GHz temel hıza sahip bir işlemci sunulmaktadır.

Her iki model de 2560×1600 piksel çözünürlüğünde sahip 13,3 inç boyutunda QHD IPS mat ekran ile karşımıza çıkıyor. Dizüstü bilgisayarın ekranının ulaşabileceği en yüksek parlaklık 300 nit olarak belirtilirken bu ekran 100 SRGB renk gamını destekliyor. Bununla birlikte grafik birimi olarak ise dahili bir Iris Xe sunuluyor.

Harici bir yüksek seviye ekran kartına sahip olmayan modelin i5 işlemcili versiyonunda 8GB 3200 MHz LPDDR4X RAM yer alırken, i7 işlemcili versiyonunda ise 16GB 4288 MHz LPDDR4X RAM bulunmaktadır. Ayrıca her iki versiyonda da 1 TB’a kadar M.2 2280 PCIe NVMe SSD depolama birimi mevcuttur.

Bağlantı seçenekleri söz konusu olduğu zaman cihazda WiFi 6 ve Bluetooth 5 teknolojilerini destekleyen bir modem bulunuyor. Cihazın yan bölümlerinde bir adet USB-C 3.2 Gen 2, iki adet USB-C Thunderbolt 4 bağlantı noktasının yanı sıra bir de kulaklık takabilmeniz için ses portu bulunuyor.

Lenovo, çevrimiçi toplantılarda kullanabileceğiniz 1MP 720p HD kamerayı da cihaza entegre etmiş durumda. Aynı zamanda şirket, Windows Hello özelliği ile yüz tanıma ile hızlı kilit açma için bir kızılötesi kamerayı da cihazda sizlere sunuyor. Dizüstü bilgisayarın yapay zeka özellikleri, videoları 4K çözünürlüğe kadar oynatmak için daha az güç tüketimiyle anında açma ve Super Resolution 2.0’ı içerir.

Cortana’nın yanı sıra Yoga Slim 7i Carbon, belirli bölgelerde Amazon’un Alexa’sı ile birlikte gelecek. Slim 7i Carbon’daki 50 Wh pil, normal üretkenlik uygulamaları kullanılırken 13 saate kadar dayanır. Dahası, şirket yerel video oynatımının 15 saate kadar sürdüğünü iddia ediyor. 15 dakikalık hızlı şarj, Lenovo Rapid Charge Boost teknolojisi sayesinde 2 saatlik video oynatma sunacak.

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon Fiyatı

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon modeli, yalnızca beyaz renk seçeneğine sahiptir. i5 işlemcili versiyonun başlangıç fiyatı $1.599 iken i7 işlemcili versiyonun başlangıç fiyatı $1.849 olarak belirlenmiştir. Yakında Asya ülkelerinde satışa sunulacak olan modelin ne zaman Türkiye’ye geleceği bilinmiyor.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir