GÜNCEL HABERLER TEKNOLOJİ

Samsung; Yeni 108MP, 64MP, 48MP ve 32MP Görüntü Sensörlerini Tanıttı

Samsung, bir dizi yeni mobil kamera sensörü duyurdu. Şirket yeni sensörler ile birlikte 0.7μm-Pixel ISOCELL Görüntü Sensörü serisini genişletmiş oldu. Tanıtılan yeni sensörler ise sırasıyla 108MP ISOCELL HM2, 64MP ISOCELL GW3, 48MP ISOCELL GM5 ve 32MP ISOCELL JD1 olarak isimlendirilmektedir.

Güney Koreli teknoloji devi tarafından yayınlanan resmi bir blog gönderisinde, yeni sensörlerin aynı çözünürlüğe sahip 0,8 μm sensörlerden %15’e kadar daha küçük olduğundan bahsedilmektedir. Bunun yanı sıra yeni mobil görüntü sensörleri, kamera modülünün yüksekliğini %10’a kadar azaltarak telefon üreticilerinin daha ince, daha modern hale getirmesini sağlamaktadır.

Yeni sensörler, Samsung’un azalan piksel boyutlarıyla ilgili zorluklar da çıkartmıştır. Ancak buna rağmen sensörler, gelişmiş performansa izin vereceğini iddia ettiği ISOCELL 2.0 piksel teknolojisine sahip olacak. Samsung, küçük piksel boyutlarına rağmen bol miktarda ışık toplamak için 0.7μm için optimize edilmiş ISOCELL Plus ve Smart-ISO teknolojilerini kullanıyor.

Samsung, yayınladığı resmin blog gönderisinde “ISOCELL Plus, alınan ışığı pikselin etrafındaki duvara benzer bir yapı ile tutarken, Smart-ISO, ISO’yu optimum pozlama için akıllıca ayarlayarak gelen ışığı tam olarak kullanıyor… (ISOCELL 2.0) teknolojisi hücreler arasındaki duvar yapısını daha da geliştirdi mevcut ISOCELL Plus teknolojisine kıyasla yüzde 12’ye kadar ek ışık hassasiyeti sağlıyor.” demektedir.

HM2, GW3 ve JD1 şu anda seri üretime girerken, GM5 sensörü ise örnekleniyor. Akıllı telefonlarda ne zaman kullanılmaya başlanacaklarına dair bir bilgi henüz paylaşılmadı. Umalım ki şirketin yeni mobil görüntü sensörleri kısa süre içinde yeni modellerde karşımıza çıksın. Samsung’un resmi internet sitesindeki İngilizce basın bülteni üzerinden yeni sensörler ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

“Samsung; Yeni 108MP, 64MP, 48MP ve 32MP Görüntü Sensörlerini Tanıttı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir