TEKNOLOJİ

MIUI 12.5 Global Sürümü Tanıtıldı: İşte Özellikler ve Yayınlanma Takvimi

Xiaomi, MIUI 12.5 arayüz güncellemesi için daha önce Çin’de bir etkinlik düzenlemişti. Çin merkezli şirket, şimdi de MIUI 12.5 Global Sürümü için yeni bir etkinlik düzenledi. Aynı zamanda bu etkinlikte Xiaomi Mi 11 modelinin küresel tanıtımı da gerçekleştirilmiş oldu. Bununla birlikte güncellemenin yayınlanma takvimi de karşımıza çıktı.

Yeni MIUI sürümü, güç tüketimi konusunda birtakım iyileştirmeler ile birlikte geliyor. Xiaomi etkinliğe MIUI 12.5’in sistem optimizasyonlarına daha fazla odaklandığını söyleyerek başladı. Bu doğrultuda arayüzün yeni sürümü, %22 daha az işlemci kullanıyor. Bununla birlikte %15’e kadar daha az güç tüketimi gerçekleştiriyor.

MIUI 12.5’in küresel sürümü, temelde Çin sürümünü örnek almaktadır. Ancak Xiaomi, lansman sırasında Çin sürümündeki bazı özelliklerden bu sürüm için bahsetmedi. Ancak bazı kozmetik özellikler dışında çoğu önemli yeniliğin küresel sürümde de mevcut olduğunu belirtelim. Yeni sürümde cihazlara gelen tüm özellikler hakkında bilgi sahibi olmak için bu yazımıza göz atabilirsiniz.

MIUI 12.5 Güncellemesinin Yayınlanma Takvimi

Son olarak Xiaomi, MIUI 12.5 için güncelleme programını açıkladı. İkinci çeyrekten başlayarak, şirket güncellemeleri kademeli olarak kullanıma sunacaktır. Şimdilik, birinci ve ikinci dalga yayın planını açıkladı. Aşağıya göz atabilirsiniz:

İlk Dalga (2. Çeyrek, 2021)

Xiaomi Mi 11, Xiaomi Mi 10 Pro, Xiaomi Mi 10, Xiaomi Mi 10T Pro ve Xiaomi Mi 10T.

İkinci Dalga (2. Çeyrek Sonu, 2021)

Mi 10 Lite 5G, Mi 10T Lite, Mi Note 10 Pro, Mi Note 10, Mi Note 10 Lite, Redmi Note 9T, Redmi Note 9 Pro, Redmi Note 9S, Redmi Note 9, Redmi Note 8 Pro ve Redmi 9.

“MIUI 12.5 Global Sürümü Tanıtıldı: İşte Özellikler ve Yayınlanma Takvimi” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir