TEKNOLOJİ

MIUI Beta Sürümü ile Android 10’un Tam Ekran Hareketleri Geliyor

MIUI, her zaman aktif olan topluluğu ve genel olarak Android özellikleri arasında bulunmayan işlevleri eklemek konusundaki tutkusu ile tanınır. MIUI arayüzünün geride kaldığı alanlardan biri, Android 10’un tam ekran hareketleri konusundaki eksikliğiydi.

Xiaomi, kendi tam ekran hareketlerinden ziyade Android 10 ile gelen hareketleri MIUI 11 çalıştıran cihazlara geleceğine söz vermesine rağmen bu özellik henüz yeni yeni gözüktü. Xiaomi, bu tam ekran hareketlerini birkaç akıllı telefonu için beta testi olarak sunmaya başladı. Bu özelliğin kararlı bir genel sürüm ile sunulmadığını ve şu anda sadece MIUI 11 Çin ROM’unda çalışan birkaç cihazı desteklediğini belirtmekte fayda var.

Android 10’un tam ekran hareketleri özelliği, MIUI forumunda yayınlanan bir blog yazısı ile resmi olarak duyuruldu. Bu özelliği destekleyen cihazlarda özelliğin nasıl aktif edilebileceği ise açık talimatlar şeklinde belirtildi.

Android 10’un tam ekran hareketleri MIUI 11’de nasıl etkinleştirilir?

Öncelikle bu özelliği kullanmak için cihazınızda MIUI 11’in Çin ROM’unun beta kullanıcısı olduğunuzdan emin olmanız gerekmektedir. Xiaomi, bu özelliği henüz global sürüm kullanıcıları için ürün yazılımına dahil etmiş değil. Bundan dolayı Avrupa’daki kullanıcılar henüz bu özelliğe erişemiyorlar. Eğer Android 10 tabanlı MIUI 11 Çin beta sürümünü kullanan bir cihaza sahipseniz özelliği aktif etmek için şu adımları takip etmelisiniz:

  • Cihazınızın “Ayarlar” uygulamasını açın ve ardından “Ekran” ayarlarına girin.
  • Ekran ayarlarında aşağı doğru kaydırın ve “Tam Ekran Görünüm” seçeneğine dokunun.
  • Yeni tam ekran hareketlerini etkinleştirmek için “Tam Ekran” seçeneğini aktif edin.

Stok Android’e sahip bir cihaz kullandıysanız bu yeni hareketlerde kolaylıkla ustalaşabileceksiniz. Ancak uzun süreli bir MIUI kullanıcısı iseniz yeni hareketlere alışmanız biraz zaman alabilir. Beta test sürümü ile gelen bu yeni tam ekran hareketleri aşağıdaki şekilde kullanılmaktadır:

  • Ana Ekrana Dön: Ekranın altından yukarı doğru kaydırmanız gerekmektedir.
  • Son Kullanılanları Aç: Ekranın altından yukarı doğru kaydırmak ve ekranın orta bölümünde beklemeniz gerekmektedir.
  • Uygulamalar Arasında Geçiş Yap: Ekranın altındaki tam ekran çubuğundan veya ekranın altından sola ya da sağa kaydırmanız gerekmektedir.
  • Geri Dön: Ekranın kenarından sola veya sağa kaydırmanız gerekmektedir.

MIUI 11’in Çin beta sürümü ile bazı cihazlarda kullanıma sunulan bu yeni tam ekran hareketleri hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Aşağıdaki yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir