GÜNCEL HABERLER TEKNOLOJİ

OPPO Reno 3 Pro Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

OPPO, Hindistan’da gerçekleştirdiği bir etkinlik ile yeni akıllı telefonu OPPO Reno 3 Pro modelini tanıttı. Bu cihaz gücünü en yeni MediaTek Helio P95 yonga setinden alıyor. Reno 3 Pro, 44MP çift ön kamera ile gelen ilk telefon olma başarısını gösteriyor. Ayrıca cihazın arka tarafında 64MP lensin de olduğu dörtlü kamera dizilimi yer alıyor.

OPPO Reno 3 Pro Teknik Özellikleri

Reno 3 Pro, 6.4 inç boyutunda 1080×2400 piksel çözünürlüğünde HD+ bir ekrana sahip. Bu ekran S-AMOLED ve 20:9 en/boy oranına sahip. %100 DCI-P3 renk gamını ve 2400000:1 yüksek kontrast oranını destekliyor. Ayrıca 1200 nitlik bir parlaklık sağlayabiliyor. Bu ekran TUV Rheinland sertifikasına sahip, yani kısacası kullanıcıların gözlerini ekrandan gelen zararlı mavi ışıklardan koruyabiliyor.

Cihaz arka tarafta cam yüzeye sahip ve bu yüzey pürüzsüz. Akıllı telefon sadece 175 gram ağırlığında ve 8.1mm kalınlığındadır. Bu telefon şirketin piyasaya sürdüğü en ince Reno modeli olma ünvanını taşıyor.

Akıllı telefonun ön tarafında bulunan kamera deliğinde 44MP ana özçekim kamerası ve bokeh efekti ekleyebilmek için 2MP çözünürlüğünde bir sensör yer alıyor. Ön kameralar, kullanıcılara Ultra Gece Selfie Modu ve AI Güzellik Modu gibi farklı özellikler sunar. Reno 3 Pro’nun arka tarafında bulunan dörtlü kamera dizilimi 13MP telefoto sensör, 64MP ana kamera, 2MP mono lens ve 8MP ultra geniş açılı kamera şeklindedir. Bu kameralar 5X hibrit yakılaştırma ve 20X dijital yakınlaştırma yapabiliyorlar.

Cihazın içinde 12nm MediTek Helio P95 yonga seti bulunuyor. Akıllı telefon, LPDDR4x RAM ve 128GB ya da 256GB depolama seçenekleri ile birlikte geliyor. Reno 3 Pro 4.025mAh kapasiteye sahip bir batarya ile gelirken bu batarya 30W VOOC 4.0 hızlı şarj teknolojisini destekliyor. Şirket, cihazın sadece 20 dakikada %50 şarj durumuna ulaşabileceğini iddia ediyor. Bunun yanında performansı maksimumda tutmak için telefonun sıcaklığı düşüren bir çoklu soğutma sistemi yer alıyor.

Cihaz Android 10 tabanlı ColorOS 7 arayüzü ile gelir. Oyun oynarken daha akıcı bir performans sunabilmek için Hyper Boost teknolojisi ve çeşitli optimizasyonlar devreye girer. Cihazda bulunan ekran içi parmak izi tarayıcısı 0.3 saniye içerisinde ekran kilidini açabiliyor. Bağlantı konusunda akıllı telefonda çift SIM desteği, 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth, GPS ve USB-C sunulmaktadır.

Akıllı telefonun renk seçenekleri ise şöyle: Auroral Blue, Midnight Black ve Sky White.

OPPO Reno 3 Pro Fiyatı ve Çıkış Tarihi

OPPO Reno 3 Pro’nun 8GB RAM + 128GB depolama seçeneğine sahip sürümü yaklaşık 415$ fiyat etiketine sahip. 8GB RAM + 256GB depolama seçeneğine sahip olan sürümü ise yaklaşık 455$ fiyat etiketine sahip. Akıllı telefon 6 Mart’ta piyasaya sürülecek.

Bu haber hakkındaki düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir