BİYOGRAFİ

Özge Gürel Kimdir? Nerelidir? Yaşı Kaç? Hangi Dizilerde Oynadı?

Özge Gürel, 5 Şubat 1987 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Özge Gürel
Doğum Tarihi: 5 Şubat 1987
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.70 m.
Kilosu:  56 kilo
Burcu: Kova
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: İki ablası var.
Instagram: https://www.instagram.com/ozgecangurelofficial
Evcil Hayvanları: Kedileri var.

Ailesi: Silivrili bir ailenin kızı.  Anne tarafı Selânik göçmeni, baba tarafı ise Çerkes kökenli. İki ablası var. Liseyi bitirene kadar Silivri’de yaşadı. “Kalabalık ve eğlenceli bir ailede büyüdüm. Babaannem ve amcam müstakil bir evde hep birlikte yaşıyorduk. İlk zamanlar içine kapalı bir çocuktum, fazla hareketliydi her şey benim için. Sonra parçası olmaya direnmeyi bırakınca karakterimin en sevdiğim, güvendiğim kısımları orada yeşerdi.

Çocukluk yılları: Çok meraklı ve heyecanlı olmasının yanı sıra içe dönük bir çocuktu. “Ailenin en küçük kızı olmak hem güven veriyor, hem eğlendiriyor. Ablalarımın kıyafetlerini gizlice giyip çok dayak yemişimdir.  Şimdi çok iyi anlaşıyoruz. Ortaokul ve lise yıllarımda hep arkeoloji ya da iletişim okumak istedim. Ama lisede sözel bölüm yoktu. O yüzden eşit ağırlık okudum. Bu da hiç aklımda olmayan bir bölümü seçmeme sebep oldu üniversitede. Aslında sistemin bozukluğu benim oyunculuğu keşfetmeme sebep oldu diyebiliriz. Çünkü istediğim bölümü seçebilseydim, arayışa girip oyunculuğu keşfedemezdim.”

Eğitim hayatı: Liseyi bitirene kadar Silivri’de yaşadı. Beykent Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünü yarıda bıraktı. Önce oyunculuk sonra oyuncu yönetimi dersleri aldı.

Hayatının dönüm noktası: “Aslında oyunculuk O’nu bulmuş. O, düşe kalka ‘galiba ne istediğimi hiç bulamayacağım’ derken ve sektörden sektöre koştururken, olaylar domino taşı gibi devrilip oyunculukta durmuş. “Özay Fecht’dir oyunculuğa başlama sebebim. Kendisinden oyunculuk dersi alıyordum. Beni ‘Kızım Nerede?’ dizisinin oyuncu seçmelerine yönlendirdi. Ona minnettarım.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Kızım Nerede’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘2014 yılında ‘Medcezir’ dizisinde ‘Ada’ karakteriyle adını geniş kitlelere duyurdu.

Kişilik özellikleri: Enerjik, sahici, doğal, sıcakkanlı, gerçekçi, azimli.

Düşünce yapısı: Özel hayatını magazinleştirmiyor, mahremiyet seviyor ve korumak için elinden geleni yapıyor. Hayal kırıklıklarına tutunmaktansa onlardan beslenip motive olmak gerektiğine inanıyor. “Kontrol edilebilir bir ego iyidir her zaman, kendinize inancınızı pekiştirir. Ama kişisel bir egodan başka bir şey var bende. Ben insan potansiyeline çok fazla inanıyorum yapabileceklerimiz çok fazla her şeye şansımız var umudumuzda olmalı.  Egonuzu ne kadar kontrol altında tuttuğunuz da yolunuzu belirler. O denge ince bir çizgi, ama kendi değerini bilmekle kendini çok önemsemek arasında çok kalın bir duvar var.”

Mutluluk kaynağı: Sevdiği işi yapabiliyor olmak ve ‘Kiraz Mevsimi’ dizisinde rol almış olmak. “’Kiraz Mevsimi’, benim ve birçoğumuzun okuluydu. O olmasaydı ne olurdu, nasıl olurdu bilmiyorum ama iyi ki olmuş.”

İlk sinema filmi: Serkan Acar- Yılmaz Okumuş/ Bizum Hoca

Aşk tanımı: Aşık olduğunda etrafında 100 tane kelebekle geziyor gibi hissediyor. Sürekli, mutlu bir haber almış gibi hayata karşı daha dirençli oluyor. Uzun süredir beraber olduğu Serkan Çayoğlu ile olan ilişkisini de şu sözlerle anlatıyor; “Doğaçlaması bol bir ilişki bizimki. Çok iyi arkadaşız, çok gülüyoruz beraberken, ortak bir dilimiz var. Uzun zaman oldu, edilebilecek çoğu kavga edildi, şu an keyfini çıkarıyoruz.”

Hayata bakışı: Romantik bir insan değil. En büyük maceraları hayatla ilgili aldığı riskler. Dürtüsel yaşıyor, uzun vadeli düşünmüyor. Çok sevdiği işi onun için çok önemli. O yüzden çok fazla şeyi göze alabilecek kadar cesur.  “Bütün mantıklı kriterleri bir kenara bırakıp, o an ki dürtülerle aldığım anlık kararlar ve sonrasındaki kaoslarım meşhurdur. İşim hayatla en büyük bağım, beni anda tutuyor. Ayrıca en büyük eğlencem, sevdiğim işi yapıyor olmak.”

İş hayatına bakışı: Oyuncu olmak istediğine sektöre girdikten sonra karar verdi. “Benim gibi hiperaktif biri için müthiş bir meşguliyet olması en güzel yanı. Her an beni oyalayabiliyor, aklımı doldurabiliyor. Merak ve yeni şeyler öğrenme dürtümü tatmin ediyor. Olmak istediğim, denemek istediğim her şeyi aynı anda sadece işim sayesinde yapabiliyorum. Oyunculuk yapmaya başladıktan sonra sakinleştim bana iyi geldi. Demek ki buymuş insanın sevdiği şeyi keşfetmesi dedim ve üstüne gittim. Her işin engebeleri, tümsekleri var, tabii ki bizim işimizin de… Zaman zaman “belki başka bir şey denemeliyim” dediğim anlar elbette oldu ama arkasından mutlaka beni vazgeçirecek, umut veren şeyler de oldu ve devam ettim. Artık biliyorum; benim yolum bu ve beni korkutmuyor.”

Kariyer planı: İyi bir senaryo ve ekip sınırlarını zorlamasına olanak sağlar. Güvendiği bir işte kurallara çok takılmıyor. Kadın hikayesinde rol almak istiyor. “Kendini keşfeden kendiyle yüzleşen biraz umarsız, ama hırsları olan bir kadını oynamak keyifli olur benim için.

Gelecek Hayali: Hayatla ilgili tek hayali; mutlu, kendini akışa bırakan bir kadın olarak yaşamaya devam etmek. “Çok seviyorum kendiyle barışık, mutlu kadınları. İşimle ilgili hayalim ise aşık olabileceğim karakterleri oynamak. Gelecekte sadece beni mutlu eden işleri yapmak istiyorum ve bu seçme şansı için yatırıma ihtiyacım var, onu biliyorum. Bu ara pek becerebildiğim söylenemez ama deniyorum, öğreneceğim umarım.”

Kaygıları: Sosyal sorumluluk projelerini çok önemsiyor ve elinden geldiğince bu projelerde var olmaya çabalıyor. “Sosyal sorumluluk projeleri her alanda öncelikle bana iyi gelen bir şey. Ablamı kanserden kaybettik. O süreçlere ve sonrasında yaşananlara aşinayım. Öncelikle kanserli çocuklar olmak üzere, yaşlılar, kadın hakları, çocuk istismarı, hayvan hakları, sosyal sorumluluk anlamında ilgilendiğim diğer alanlar… Eğer ben birine yardım edebilecek durumdaysam durduğum her an bana zarar. Bir canlının hayatına ufacık da bir katkım olabilecekse, güzelleştirebileceksem bunu yapmalıyım. Bir şekilde herkes birbirinin hayatına dokunuyor. Mutlu olduğum her anda farkında olsun ya da olmasın birinin katkısı var. Bu yüzden benim de birilerinin mutluluğunda katkım olsun istiyorum. Bu dünyaya bunu borçluyuz.”

En sevmediği özelliği: Sabırsızlığı. “Yorucu oluyor, bu yüzden bazen daha sakin ve sabırlı olmaya çalışıyorum.”

Evde ne yapar?  Yemek yapmaktan çok keyif alıyor. “İtalyan ve Akdeniz mutfağında iyiyim ve tabii geleneksel Türk mutfağı. Kurabiyelerimi çok seviyor herkes ama elimin altında ne varsa karıştırıp yaptığım ve başarılı olan yemekler de var ve ben en çok onları seviyorum.”

Hangi filmden etkilendi? Café de Flore filminden çok etkilendi. İzlemekten keyif aldığın ve defalarca izlediği filmler ise; Ladri di Biciclette (Bisiklet Hırsızları) ve Back to the Future serisi.

Herkese önerdiği kitap: Herman Hesse – Siddhartha

Seyahat etmeyi en çok istediğin şehir / ülke: Peru

Hayal şehri: Floransa

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Bay Yanlış/ Ezgi İnal
2018- Börü/ Gökçe Demir
2018 /2019-Muhteşem İkili /Nilüfer Can
2017- Dolunay / Nazlı
2017- Yıldızlar Şahidim / Haziran
2014/2015- Kiraz Mevsimi / Öykü Acar
2013/2014- Medcezir/ Ada
2014- Muhteşem Yüzyıl / Rana Hatun
2014- Afra
2012 -Huzur Sokağı / Melisa (Konuk Oyuncu)
2010 -Kızım Nerede / Zeynep Demiray

SİNEMA FİLMLERİ

2019- Annem/ Nazlı
2018 -Börü / Gökçe Demir
2017- İlk Öpücük / Bahar
2017- Organik Aşk Hikayeleri/ Pınar
2014- Bizum Hoca/ Kardelen

ÖDÜLLERİ

2015 -Yeditepe Üniversitesi 3. Dilek Ödülleri /Yılın En İyi Kadın Oyuncusu/Kiraz Mevsimi

2015- Future Fest Ödülleri/En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu/Kiraz Mevsimi

2015- MGD 21. Altın Objektif Ödülleri / Yılın En İyi Kadın Komedi Oyuncusu/ Kiraz Mevsimi

2019-Latina Turkish Awards /En İyi Yardımcı Kadın Oyuncusu Kızım Nerede

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir