GÜNCEL HABERLER TEKNOLOJİ

Qualcomm Snapdragon 732G Mobil Yonga Seti, Eylül Ayında Tanıtılacak

Qualcomm, birkaç yıldır hem amiral gemisi hem de orta seviye mobil yonga setleri konusunda başarılı ürünler ortaya koydu ve bu sektörde hakimiyetini korudu. Ancak son zamanlarda MediaTek firması da piyasaya sürdüğü 5G destekli yonga setleri de dahil olmak üzere etkileyici birkaç ürün ile kendisini gösterdi. Qualcomm, şimdi de Snapdragon 732G isimli yeni bir orta sınıf mobil yonga setini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Söylentilere göre Qualcomm’un yeni yonga seti Eylül ayında tanıtılacak. Bu konularda uzman olan bir kişinin paylaştığı tweet gönderisine göre, yonga setinde sırasıyla 2,3GHz ve 1,8Ghz hızında çalışan iki Kryo 430 Gold ve altı Kryo 479 Silver çekirdeği kullanılacak. İşlemci ayrıca bir Adreno 618 GPU yani grafik birimine sahip olacak.

Sızıntı kaynağında göre Qualcomm’un yeni Snapdragon 732G yonga seti 4G desteğine sahip olacak. Yonga setine 5G destekli bir modemin dahil edilmemesi, ürünün maliyetinde de tasarrufa katkı sağlayacak. Kaynak ayrıca yeni yonga setinin Eylül ayında $300’ın altında bir fiyat ile tanıtılacak bir akıllı telefon modeliyle beraber piyasaya sürüleceğini belirtmektedir.

Söylentilere göre Snapdragon 732G yonga seti, Snapdragon 730G’nin yükseltilmiş bir versiyonu olacak. Snapdragon 730G yonga seti, 2,2GHz’de çalışan iki Kryo 470 Gold (Cortex-A76’ya dayalı) ve 1,8GHz’de çalışan altı Kryo 470 Silver (Cortex-A55’e dayalı) olarak bir mimariye sahipti. Mevcut yonga seti ile yaklaşan yeni yonga seti arasındaki fark ise büyük çekirdeklerinin daha yüksek çalışma hızıdır.

Bunun dışında yükseltilmiş yeni yonga setinin AI yetenekleri de daha iyi olacaktır. Bu söylentilerin kesin olarak doğru olduğu konusunda size söz veremeyiz. Ancak yeni bir yonga seti piyasaya sürülüyorsa eskisine kıyasla daha yüksekse bu yonga seti daha iyi olacaktır. Qualcomm’un Eylül ayında tanıtmayı planladığı Snapdragon 732G ile ilgili yeni haberler geldikçe size aktaracağız.

“Qualcomm Snapdragon 732G Mobil Yonga Seti, Eylül Ayında Tanıtılacak” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir