OTO HABER

QuantumScape Pil Teknolojisi, Elektrikli Otomobil Pazarında Devrim Yaratabilir

Yarı elektrikli ve tamamen elektrikli otomobillerin tüketiciler arasında giderek daha popüler hale gelmesiyle birlikte, yeni nesil akü teknolojilerine çok sayıda araştırma ve geliştirme yapılmaktadır. Geliştirilmiş piller, daha düşük maliyetli elektrikli araçlara ve daha uzun sürüş menzillerine yol açacak. Bu da onları ortalama tüketici için daha çekici hale getirecek. QuantumScape adlı yeni bir start-up ​​şirketi, bu hafta bir pil teknolojisi lansmanına ev sahipliği yaptı. Şirketin ortaya çıkardığı teknoloji, elektrikli araç endüstrisini değiştirebilir.

QuantumScape, 2010 yılında Stanford Üniversitesi’nden Jagdeep Singh, Fritz Prinz ve Tim Holme tarafından kuruldu. Araştırmacılar, elektrikli otomobiller ve endüstrideki diğer kullanımlar için katı hal piller geliştiriyorlar. Katı hal pilleri, günümüzde elektrikli araçlarda ve diğer cihazlarda tipik olarak kullanılan sıvı elektrolit pillerden çok daha farklıdır.

QuantumScape Pil Teknolojisi, Elektrikli Otomobillerde Devrim Yaratacak!

Elektrolitler, standart pillerin kritik bir bileşenidir. Elektrolitler, akü akımının geçmesine izin veren bileşendir. Tipik AAA piller, elektrolit olarak potasyum hidroksit ve su kullanır. Katı hal pilleri için onları potansiyel bir oyun değiştirici yapan önemli gelişme, hacim başına enerji depolama, daha hızlı şarj etme ve günümüzde kullanılan lityum iyon pillerden daha güvenli olma potansiyeline sahip olmalarıdır.

Katı hal pilleri daha güvenlidir çünkü sızacak sıvı elektrolit yoktur ve anot ile katot arasındaki ayırıcı yanmayan bir oksittir. Geleneksel elektrikli otomobil pilleri kazalardan önce alev aldı. Yeni tip pilin en büyük yararı, çok hızlı şarj etme potansiyeline sahip olmalarıdır. Bataryayı 15 dakikada şarj etme yeteneği, elektrikli araçlar için ezber bozacak. Şirket için bir zorluk, kısa devrelere neden olan dendritlerin pilin içinde büyümesini önlemektir.

QuantumScape kısa süre önce Kensington Capital Acquisition ile birleşti ve halka açık bir şirket haline geldi. Şirket, ürünlerine duyduğu güveni gösteren son çeyrekte hisselerinin yaklaşık yüzde 90 arttığını gördü. Pil üreticileri, elektrikli araç pazarı için kritik öneme sahip ve koronavirüs pandemisinden ve yavaş araç satışlarından kaynaklanan ekonomideki gerilemeye rağmen çok iyi gidiyor.

“QuantumScape Pil Teknolojisi, Elektrikli Otomobil Pazarında Devrim Yaratabilir” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir