GÜNCEL HABERLER TEKNOLOJİ

Realme C12 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Realme, geçtiğimiz ay tanıttığı C15 modelinin ardından şimdi daha uygun fiyatlı bir model ile karşımıza çıkıyor. Realme C12 isimli yeni model, 6.000mAh kapasiteli devasa batarya ve üçlü arka kamera kurulumu ile birlikte geliyor. Ayrıca fiziksel parmak izi okuyucusuna da sahip olan modelde iki farklı renk seçeneği bulunuyor.

Realme C12 Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Realme C12 modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon su damlası çentiğine sahip bir ekran ile geliyor. Bu ekranın üst ve yan çerçeveleri ideal bir kalınlık ile karşımıza çıkıyor. Ancak ekranın alt bölümünde kalan çene çerçevesi diğerlerine göre daha kalın bir şekilde sunuluyor. Cihazın arka bölümünde ise sol üst köşeye konumlandırılmış kare kamera modülü bulunuyor. Bu modül içerisinde üçlü kamera kurulumu ve bir de LED flaş yer alıyor.

Cihazın yine arka bölümündeki kamera modülünün sağ alt çaprazında bir fiziksel parmak izi okuyucu bulunuyor. Akıllı telefon 3,5mm kulaklık girişi yer alıyor ve alt bölümde bağlantı ve şarj girişi olarak microUSB portu karşımıza çıkıyor. Realme, uygun fiyatlı yeni modelini kırmızı ve mavi olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle satışa sunuyor.

Ekran Özellikleri

Realme C12 modeli, 6,5 inç boyutunda ve 720 x 1560 piksel çözünürlüğünde IPS LCD ekran ile geliyor. %81,7 seviyesinde ekran/gövde oranına sahip olan akıllı telefonun ekranı 270ppi piksel yoğunluğu değerine sahip. Cihazın ekranının 20:9 en/boy oranına sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Ayrıca bu ekranın Corning Gorilla Glass teknolojisi ile korunduğunu da söyleyebiliriz.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun su damlası çentiğine sahip bir ekran ile geldiğini söylemiştik. Ekrandaki bu damla çentikte aynı zamanda bir ön kamera bulunuyor. Realme, yeni modelinde 5MP f/2.0 değerinde geniş açılı özçekim kamerası sunuyor. HDR desteğine sahip olan bu kamera, 1080 30fps video çekiminde de olanak tanıyor.

Arka bölümde ise kare şeklindeki modül içerisinde üçlü kamera kurulumu yer alıyor. Bu üçlü kamera kurulumu 13MP geniş açılı ana kamera, 2MP siyah-beyaz lens ve 2MP yardımcı kamera olarak sunuluyor. LED flaşın da eşlik ettiği bu modüldeki ana kamera HDR desteğine sahip. Aynı zamanda cihazın arka kamerası ile 1080p 30fps videolar kaydedebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Realme’nin C12 modeli 6.000mAh kapasiteli devasa bir batarya ile karşımıza çıkıyor. Şirket, cihazın fiyatını da göz önünde bulundurarak herhangi bir hızlı şarj desteği sunmuyor. Bunun yerine standart olarak cihazda 10W şarj özelliği bulunuyor.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü MediaTek’in Helio G35 yonga setinden alıyor. Bu yonga setinde 3GB RAM eşlik ediyor. Depolama konusunda ise cihazda 32GB dahili depolama alanı yer alıyor. Akıllı telefonun sahip olduğu microSD kart desteği sayesinde depolama alanını genişletebiliyorsunuz. Cihaz kutusundan Android 10 tabanlı Realme UI 1.0 ara yüzü ile ön yüklü olarak çıkıyor.

İşte Realme C12 Özellikleri:

  • Ekran: 6,6 inç, 720 x 1560p, IPS LCD
  • İşlemci: MediaTek Helio G35
  • RAM: 3GB
  • Depolama: 32GB
  • Ön Kamera: 5MP
  • Arka Kamera: 13MP ana kamera, 2MP siyah-beyaz kamera, 2MP yardımcı kamera
  • Batarya: 6.000mAh, 10W şarj
  • Boyutlar: 164,5 x 75,9 x 9,8 mm
  • Ağırlık: 209 g
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı Realme UI 1.0
  • Renkler: Mavi ve Kırmızı

İşte Realme C12 Fiyatı:

  • 3GB RAM + 32GB dahili depolama: $128

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir