TEKNOLOJİ

Samsung Exynos 2100, 12 Ocak 2021’de Tanıtılacak

Samsung‘un yaklaşmakta olan Galaxy S21 serisi şimdiden oldukça heyecan yaratmış durumda. Geçtiğimiz haftanın başında, Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un Hindistan’da Galaxy S21 serisi için ön sipariş aldığını öğrendik. Şimdi ise yaklaşmakta olan amiral gemisi akıllı telefon modellerine güç verecek olan Samsung Exynos 2100 yonga seti için bir tanıtım paylaşıldı.

Samsung’un yeni amiral gemisi yonga setinin adı söylentilere ve yukarıda da belirttiğimize göre Exynos 2100 olacak. Şirket, lansman tarihini açıklamak için Twitter’dan bir paylaşım yaptı. Yonga seti, söylentilere göre Galaxy S21 etkinlik tarihinden iki gün önce 12 Ocak’ta geliyor. Teaser basitçe “Exynos geri döndü” diyor ve yaklaşan yonga seti hakkında hiçbir şey açıklamıyor.

Samsung, dahili ürünlere dair bir ipucu vermemiş olabilir ancak Exynos 2100 teknik özellikleri sayfası ortaya çıkmış durumda. Tıpkı Snapdragon 888 ve Apple A14 Bionic işlemcileri gibi, Exynos 2100 de 5nm yonga seti olarak gelecek. Bu da daha verimli bir işlemci olacağı anlamına gelmektedir.

2.9 GHz’e kadar saat hızına sahip tek bir ARM Cortex-X1 çekirdeği, 2.8GHz’de saat hızına sahip üç ARM Cortex-A78 çekirdeği ve 2.4GHz’de saat hızına sahip dört ARM Cortex-A55 çekirdeği olan sekiz çekirdekli bir yonga seti olacak. Exynos 2100 ayrıca bir ARM Mali-G78 GPU, bir 5G modem ve muhtemelen daha hızlı işlem için güçlü bir yeni ISP ve AI Motorunu donatacak.

Snapdragon 888, ABD’deki Galaxy S21 serisine büyük olasılıkla güç verirken Samsung, Hindistan ve Avrupa’ya gönderilen telefonlara şirket içi Exynos 2100 yonga setini dahil edecek. Son raporlar, Samsung’un amiral gemisi yongasının önümüzdeki yıl Snapdragon 888 ile aynı seviyede olacağını gösteriyor. Kullanıcıların paralarının karşılığını 2021’de mi alacaklarını yoksa Exynos yonga setinin hayal kırıklığına uğratmaya devam edip etmeyeceğini görmek ilginç olacak.

“Samsung Exynos 2100, 12 Ocak 2021’de Tanıtılacak” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir