TEKNOLOJİ

Samsung ve Tesla, Otonom Sürüş İçin 5nm Çip Üretecek

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yonga seti sektöründe lider olmaya çalışıyor ve bu doğrultuda yavaş yavaş ilerliyor gibi görünüyor. Huawei’nin ABD baskısı sonucu bu sektörün dışında kalmasını fırsat bilen şirket, bu alanda ilerlemeye ve iş birlikleri yapmaya devam edecek. Şimdi de Samsung ve Tesla, otonom sürüş için 5nm çip üretmeyi planlıyor.

Güney Kore’den gelen en son rapora göre Samsung ve Tesla, otonom sürüş için 5nm üretim sürecini kullanarak çip yapmak için el ele veriyor. Samsung, COVID-19 salgını nedeniyle elektrikli araçların devam eden genişlemesi ve artan benimsenmesi ve pazardaki yonga seti sıkıntısı ile bu fırsatı gördü ve yarı iletken işini otomobillere genişletti.

Yonga setinin Samsung Döküm Bölümünde Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) aşamasında olduğu ve Tesla’nın otonom araçlarına takılacağı bildiriliyor. Söylendiği gibi, sadece birkaç şirketin yapabileceği bir 5nm Extreme Ultraviolet (EUV) işlemi kullanılarak yapılıyor. Samsung ve TSMC ortaklığında bu çip ortaya çıkıyor.

Samsung, donanım 3.0 bilgisayarı için şirketin mevcut sürücüsüz yongalarını üreten Tesla’nın bir ortağıdır. Ancak şu anda kullanılmakta olan yonga, biraz daha eski 14nm teknolojisi kullanılarak üretilmiştir. Güney Koreli dev, kısa süre önce organizasyon yapısını yeniden düzenledi ve otonom sürüş teknolojisine odaklanan Gelişmiş Sürüş Yardım Sistemine (ADAS) bir miktar insan gücü yerleştirdi.

Samsung ve Tesla’nın bu yeni gelişimi işe yararsa o zaman Samsung, geçen yıl 7nm’lik bir yonga ile bu sektöre giren TSMC’ye büyük bir tehdit oluşturabilir. Bu konuda yeni detaylar geldikçe her zaman olduğu gibi yine Teknobuk.com üzerinden siz değerleri okurlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

“Samsung ve Tesla, Otonom Sürüş İçin 5nm Çip Üretecek” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir