OTO HABER

Sky Sport İtalya: Türkiye, 15 Kasım’da Formula 1’e Ev Sahipliği Yapacak

Sky Sport İtalya’nın haberine göre Türkiye, Formula 1 yarışlarına tekrardan ev sahipliği yapacak. Sky Sport, “koronavirüs nedeniyle bazı pistlerdeki yarışları iptal olan Formula 1, 15 Kasım tarihinde İstanbul Park pistinde düzenlenecek yarış ile Türkiye’ye dönecek” şeklinde bir iddia ortaya attı. Henüz doğrulanmayan bu haber şimdiden Türkiye’deki Formula 1 hayranlarını heyecanlandırmış durumda.

Son zamanlarda birçok ülke Formula 1 takvimine girebilmek için Liberty Medya ile görüşmeler gerçekleştirmişti. Türkiye’de yer alan İstanbul Park pistinin işletmecisi olan InterCity firması da F1 yönetimi ile görüşmelerini yürütüyordu. Son günlerde Formula 1 yarışlarının yeniden İstanbul Park’a geleceğine dair haberlerin ve iddiaların sayısı da artmaya başladı.

Henüz TOSFED ve InterCity tarafından yarışların düzenleneceği bilgisi doğrulanmadı. Ancak Motorsport.com’un aktardığına göre bazı kaynaklar tarafından İstanbul Park pistinin yakınındaki bazı oteller ile Formula 1’den gelen bir heyet görüşmüş ve Kasım ayı için çok sayıda rezervasyon yaptırmış durumda. Fakat haberin kaynağı bu bilgilerin kesin olmadığını ve bir iddiadan ibaret olduğunu belirtiyor.

Birçok farklı kaynaktan gelen bilgiler ve Sky Sport İtalya’nın bugün yaptığı haber neye dayandırılarak yapılıyor bilmiyoruz. Ancak bu konu hakkında son günlerde aşırı fazla haberin yayınlanması ve bir hareketliliğin olması iddiaları güçlendiriyor. Ayrıca 2012 yılından sonra Formula 1 otomobillerinin yeniden İstanbul Park pistinde yarışacak olması ilerleyen yıllar için de bu pistin önemli etkinliklere ev sahipliği yapması konusunda değerli olacaktır.

Sky Sport İtalya’nın Ferrari ve FIA ile olan iyi ilişkileri bu iddiaların pek uçuk olmadığını ortaya koyuyor. Çeşitli Türkçe sitelerin ve InterCity’nin halihazırda Formula 1’in geri dönmesi konusundaki çalışmaları Türkiye için F1 şansını yükseltiyor. Umarız Formula 1 yeniden İstanbul’a döner ve meşhur sekizinci virajın keyfine varırız.

“Sky Sport İtalya: Türkiye, 15 Kasım’da Formula 1’e Ev Sahipliği Yapacak” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir