OTO HABER

Kia, Yangın Riski Nedeniyle Yaklaşık 300.000 Aracı Geri Çağırıyor

Geçtiğimiz günlerde Hyundai’nin Amerika Birleşik Devletleri’nde 100.000’den fazla aracı geri çağırdığını sizlere aktarmıştık. Kia da aynı motor bölmesi yangın riski nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri’nde 294.756 aracın geri çağrıldığını duyurdu. İlginç bir şekilde, Hyundai modellerinde yangın riski işleme döküntüsünden sorumluyken NHTSA, Kia araçlarındaki sorunun nedeninin belirlenemediğini bildirdi.

NHTSA, bayilerin yakıt ve/veya motor yağı sızıntılarını arayacağını ve gerekirse geri çağrılan araçlardaki motorları değiştirebileceğini söylüyor. Geri çağırma kapsamındaki araçlar arasında 2011-2013 Optima Hybrid, 2012 Sportage, 2012-2013 Sorento, 2012-2015 Forte ve Forte Koupe ve 2014-2015 Soul araçlar bulunmaktadır.

Kia, etkilenen araç sahiplerine motor gürültüsünü, motor ışığını, düşük yağ ışığını, yakıt kokusunu, yanma kokusunu, yağ sızıntısını ve dumanı kontrol etmeleri gerektiğini söylemektedir. Henüz herhangi bir üretim veya tasarım hatası tespit edilmemiş olsa da, araçlar herhangi bir “mantıksız yangın riskini” azaltmak için önleyici bir önlem olarak geri çağrılıyor.

Kia, 27 Ocak 2021’den itibaren araç sahiplerini bilgilendirmeyi planlıyor. Bayiler, etkilenen tüm araç motor bölmelerini inceleyecek, onarımlar yapacak ve gerekirse motorları değiştirecek. Kia ayrıca, “Vuruntu Algılama Sistemi” eklemek için mümkün olan en kısa sürede bir yazılım güncellemesi yükleyecektir. Kia bunun yanı sıra herhangi bir bağlantı kolu yatağı hasarı nedeniyle gereken motor onarımları için 15 yıl/150.000 mil garanti kapsamı sağlayacak.

Kia bununla da sınırlı kalmayarak ve bu otomobillerin sahiplerine bu sorunlar nedeniyle ödedikleri onarım masraflarını geri ödemeyi planladığını da duyurdu. Daha fazla bilgiye ihtiyaç duyan bu araçların sahipleri, daha fazla ayrıntı için yerel bayilerine ulaşabilecekler. Bu geri çağırma programının sadece ABD’deki otomobiller için geçerli olduğunu son kez belirtelim.

“Kia, Yangın Riski Nedeniyle Yaklaşık 300.000 Aracı Geri Çağırıyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir