GÜNCEL HABERLER TEKNOLOJİ

Sony Xperia 5 II Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Sony; oyun oynamayı, fotoğraf çekmeyi ve video izlemeyi seven kullanıcılar üzerine odaklandığı yeni amiral gemisi akıllı telefon modelini tanıttı. Sony Xperia 5 II isimli model, gücünü Qualcomm’un Snapdragon 865 yonga setinden alıyor. Bununla birlikte 120Hz yenileme hızına sahip OLED ekran ile gelen akıllı telefon harika bir video izleme deneyimi sunarken, arka bölümdeki üçlü kamera kurulumu ile de mükemmel fotoğraflar çekebilmenize imkan tanıyor.

Sony Xperia 5 II Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Sony Xperia 5 II modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon günümüz amiral gemisi modellerinde oldukça farklı bir ekran tasarımı ile karşımıza çıkıyor. Cihazın ekranının hem üst bölümünde hem de alt kısmında kalın bir çerçeve bulunuyor. Üstteki kalın kısımda ön kameranın yanı sıra çeşitli sensörler yer alıyor. Arka bölümde ise dikey bir üçlü kamera kurulumu ve LED flaş bulunmaktadır.

Cihazın arka bölümü yerine fiziksel parmak izi okuyucu yan tarafa yerleştirilmiş durumda. IP68 suya karşı dayanıklılık sertifikasına sahip olan akıllı telefon siyah, gri, mavi ve pembe olmak üzere dört farklı renk seçeneği ile satışa sunuluyor. Cihazın her iki tarafı da Corning Gorilla Glass 6 cam teknolojisi ile korunuyor. 3,5mm kulaklık girişi bulunan akıllı telefonda bağlantı noktası olarak ise USB Type-C girişi yer alıyor.

Ekran Özellikleri

Sony Xperia 5 II modeli 6,1 inç boyutunda ve 1080 x 2520 piksel çözünürlüğünde OLED ekran ile geliyor. 120Hz tazeleme hızı ve 240 dokunmatik örnekleme hızı desteğine sahip olan ekran 20:9 en/boy oranı ile karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte cihazın ekranı Corning Gorilla Glass 6 teknolojisi ile korunurken HDR BT.2020 ve X-Reality Engine gibi özellikleri de beraberinde sunuyor. %80,9 seviyesinde ekran/gövde oranına sahip olan ekranın inç başında piksel yoğunluğu ise 449ppi değerindedir.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun ön bölümündeki kamera, ekranın üst kısmındaki geniş çerçeve içerisinde yer alıyor. Sony, bu noktada 8MP, f/2.0 değerinde geniş açılı özçekim kamerası sunuyor. HDR desteğine sahip olan bu ön kamera ile birlikte 1080p 30fps videolar çekebiliyorsunuz.

Arka bölümde geçtiğimizde ise LED flaş ile birlikte üçlü bir kamera kurulumu karşımıza çıkıyor. Bu üçlü kurulum OIS desteğine sahip 12MP geniş açılı ana kamera, OIS desteğine sahip 12MP telefoto kamera ve 12MP ultra geniş açılı kamera olarak sunuluyor. Cihazın telefoto kamerası 3x optik zoom desteğine sahip. HDR desteğine sahip ana kamera ile birlikte ise 4K 24/30/60/120FPS ve 1080p videolar çekebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Sony Xperia 5 II modeli, 4.000mAh kapasiteli bir batarya ile birlikte geliyor. 18W hızlı şarj desteği sayesinde sadece 30 dakika içerisinde %50 seviyesinde şarj edebiliyorsunuz. Buna ek olarak cihazda 21W hızlı şarj desteğinin olduğunu da belirtelim. Yani daha hızlı bir şarj cihazı ile birlikte cihazı kutusundan çıkan 18W’lık adaptöre göre hızlı bir şekilde şarj edebiliyorsunuz.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü Qualcomm’un Snapdragon 865 yonga setinden alıyor. 8GB RAM bulunan cihazda depolama olarak ise 128GB ve 256GB olmak üzere iki seçenek sunuluyor. Cihazda yer alan MicroSD kart desteği sayesinde depolama alanını ekstra olarak arttırabiliyorsunuz. Bununla birlikte akıllı telefon, kutusundan Android 10 işletim sistemi ile birlikte çıkmaktadır.

İşte Sony Xperia 5 II Özellikleri:

  • Ekran: 6.1 inç, 1080 x 2520p, 120Hz, OLED
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 865
  • RAM: 8GB
  • Depolama: 128GB / 256GB
  • Ön Kamera: 16MP
  • Arka Kamera: 12MP ana kamera, 12MP telefoto kamera, 12MP ultra geniş açılı kamera
  • Batarya: 4.000mAh, 21W hızlı şarj
  • Boyutlar: 158 x 68 x 8 mm
  • Ağırlık: 163 gram
  • İşletim Sistemi: Android 10
  • Renkler: Siyah, Gri, Mavi, Pembe

İşte Sony Xperia 5 II Fiyatı:

  • 8GB RAM + 128GB dahili depolama: $950

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir