OTO HABER

Yerli Uçan Araba Air Car, 2025’te Uçuşa Başlamayı Hedefliyor

Yerli uçan araba Air Car, 2025 yılında sertifikasını alarak uçuşa başlamayı hedefliyor. Elektrikli ve otonom araçlar, hava taksi hizmetinde kullanılmak için üretilecek.

Türkiye yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Otonom araçlar için bir yatırım daha yapılacak. TOGG’un fabrikasının temelinin geçen günlerde atılmasının üzerine, Türkiye’nin uçan arabasında gelişmeler yaşanmaya devam ediyor, adımlar bir bir atılıyor. Tam boyuttaki prototipin çalışmalarında sona gelinmek üzere olunan Yerli uçan araba Air Car, 2025 yılında ilk uçuşunu yapacak gibi duruyor.

Uçan araba fikrinin babası Eray Altunbozar, Air Car’da sürdürülebilirlik anlayışı üzerine yoğunlaştıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Mesela Outliers Notebook mikrodalgada silinip tekrar kullanılabilen bir defter. Hem çevreci hem de sürdürülebilir bir ürün. Orada çalışmalar devam ederken daha büyük işler yapmayı kafama koymuştum. Sonra uçan araba fikri aklıma geldi. 2017 yılında Air Car firmasını kurdum. O yıllarda dünyada birkaç firma bu alanda çalışmalara başlamıştı. Defterden kazandığım parayı uçan arabaya yatırdım. Yüksek teknoloji ve yazılım gerektiren bir proje.” 

Eray Altunbozar cep telefonlarında olduğu gibi uçan arabalarda da hızlı bir geçiş olacaığını düşündüklerini belirterek, “Bu arabaların fiyatların makul düzeyde olacak. Şu an yurt dışındakilerin fiyatı 100-200 bin dolar civarında. Air Car ise orta sınıf araba fiyatında olacak” dedi. Air Car’ı ilk olarak hava taksi olarak konumlandıracaklarını ifade eden Altunbozar “Ayrıca beyaz yakalılara ve orta üst kesime hitap edeceğiz. Şu an bize sipariş verenler var. Bizi arayıp sipariş vermek istediklerini ve sponsor olmak istediklerini söylüyorlar” ifadelerini kullandı.

Bu haber hakkındaki düşüncelerinizi alt tarafta bulunan yorumlar kısımından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir