GÜNCEL HABERLER OTO HABER

Gücüyle Dikkat Çeken Peugeot 508 PSE Tanıtıldı! İşte Özellikleri

1896 yılında otomobil üretmeye başlayan Fransız üretici Peugeot, bu yıl tam 210. yaşını kutladı. Peugeot bu özel yılın özel bir otomobil ile taçlandırdı. Peugeot şu zamana kadarki üretilen en performanslı yol otomobili olan Peugeot 508 PSE modelini tanıttı.

Peugeot’un 210. yılına özel çıkarılan 508 modelinin yüksek performanslı modeli olan 508 PSE, Peugeot Sport Engineered tanıtıldı. İki farklı gövde seçeneğine sahip olan model isteğe bağlı olarak liftback yada station wagon olarak tercih edilebilecek.

Agresif ve sportif bir yapıya sahip olan 508 PSE, modelinin ön tamponu geniş hava girişlerine sahip. Çamurlukların ön kısmına ve arka tamponun arka kısmına eklenen kanatçıkların yanında 20 inç büyüklüğündeki jantları ve siyah renge sahip detayları ile dikkatleri üzerine çekiyor.

508 PSe modelinin iç mekan tasarımını gelecek olursak, modelin sarı renkli dikiş iplikleri ve PSE logoları oldukça özel bir parça olduğunu belli ediyor. Aracın ön tarafında 4 pistona sahip olan sarı fren kaliperleri ile 380 mm çaplı fren diskleri yer alıyor.

Peugeot 508 Peugeot Sport Engineered şarj edilebilir bir hibrit sisteme sahip olan 1.6 litre hacimli, benzinli motora sahip model çift elektrik motorunun yanında dört tekerlekten çekiş sistemini içinde bulundurmakta. Modeli toplamda 360 beygir güç ve 520 Nm tork üretmekte. Ayrıca 8 ileri otomatik şanzıman ile gelen otomobil Peugeot’un bu zamana kadarki ürettiği en güçlü yol otomobili olma özelliğine sahip.

Peugeot 508 PSE modeli 0’dan 100 km/s hıza tam 5.2 saniyede ulaşabiliyor. Model çift elektrik motoru ile ise sadece elektrik enerjisini kullanarak 140 km/s hız yapabiliyor. Modelin sadece elektrikli kullanım menzili 48 kilometre olarak açıklandı. Modelin 11.5 kWh kapasiteye sahip olan pilleri 2 saat içerisinde hızlı şarj ile doldurulabiliyor. Peugeot PSE’nin Liftback gövde tipine sahip olan modeli 1.850 kilo ağırlığa sahip iken station wagon gövde tipli modelinin sahip olduğu ağırlık ise 1.875 kilo ağırlığa sahip.

Bu haber hakkındaki düşüncelerinizi alt tarafta yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir