Apple bu yıl sonbaharda iPhone 14 serisini tanıtacak. Seride bir de ‘Mini’ modeline yer verilecek. İşte, iPhone 14 Mini modeliyle ilgili çıkan söylentiler!

IPHONE 14 MİNİ NE OLACAK?

‘iPhone 14 Mini’ ve Yeni 10,2 inç iPad hakkında önemli detaylar geldi. Haberin kaynağı her zaman doğru bilgiler paylaşan 91Mobiles oldu. Apple’ın çok yakında yeni 10,2 inçlik iPad tabletini ve iPhone 14 serisini tamamlayıp satışa sunacağı bildirildi.

Dördüncü nesil iPad Air tableti A14 işlemcisi ve bir USB-C bağlantı noktasına sahip olacak detayı geldi. Apple analisti Ming-Chi Kuo ve diğer birçok kaynak, iPhone 14 serisinin iPhone 14 mini içermeyeceğini bildirmişti. Bunun yerine seride 6.1 inçlik iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modelleri ile 6.7 inçlik iPhone 14 Max ve iPhone 14 Pro Max modelleri yer alacaktı.

Mini modelde kalmak isteyenler iPhone 13 Mini’sini tercih edebilecek. Öte yandan halen bir iPhone 14 mini’nin gelme ihtimali de var. Bir diğer üründe ise, iPad Air’in 10.2 inçlik bir ekranla değil 10.5 inçlik daha büyük bir ekranla piyasaya çıkacağı bildirildi.

 Bloomberg’den Mark Gurman, Apple distribütörünün Eylül ayında yeni iPad modellerini stoklamaya hazırlandığını iddia etti. 10. nesil iPad ve iPad dahil olmak üzere yeni iPad’lerin ve Mac’lerin Ekim ayındaki bir etkinlikte duyurulması bekleniyor. M2 işlemcili tabletler de merakla bekleniyor. iPadOS 16 ve macOS Ventura da Ekim ayında piyasaya sürülecek.

Gurman’a göre Apple, iPhone 14 etkinliğini 7 Eylül Çarşamba günü düzenlemeyi planlıyor, bu nedenle hangi yeni cihazların ne zaman geleceğini öğrenmekten sadece birkaç hafta uzaktayız. Apple henüz etkinliği resmi olarak açıklamadı.