TEKNOLOJİ

OPPO A94 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

OPPO, orta sınıf özelliklere sahip olan yeni akıllı telefon modelini sessiz bir şekilde piyasaya sürdü. OPPO A94 ismiyle karşımıza çıkan modelde MediaTek’in Helio P95 yonga seti bulunuyor. Bununla birlikte akıllı telefonda 48MP dörtlü arka kamera kurulumu yer almaktadır. Aynı zamanda cihazda 4.310mAh kapasiteli ve 30W hızlı şarj desteğine sahip olan bir batarya bulunmaktadır.

OPPO A94 Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan OPPO A94 modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Şirketin yeni akıllı telefon modeli sol üst köşesinde kamera deliği olan bir ekran tasarımıyla karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte bu ekranın üst ve yan çerçeveleri oldukça ince bir yapıda sunuluyor. Ancak ekranın alt çerçevesi diğerlerine kıyasla biraz daha kalın bir görünüme sahiptir. Buna ek olarak cihazın arkasına baktığımızda sol üst bölümdeki büyük kamera modülü dikkatimizi çekiyor. Bu modül içerisinde dörtlü kamera kurulumu ve LED flaş yer alıyor.

Tüm bunların yanı sıra akıllı telefonda ekran içine gömülü optik parmak izi okuyucu bulunmaktadır. Bağlantı noktası olarak USB Type-C portuna sahip olan akıllı telefonda aynı zamanda 3,5mm kulaklık girişi de yer alıyor. Bununla birlikte OPPO, orta seviye özelliklere sahip olan yeni akıllı telefon modelini siyah ve mor olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile satışa sunmaktadır.

Ekran Özellikleri

OPPO A94 modeli 6,43 inç boyutunda ve 1080 x 2400 piksel çözünürlüğünde bir AMOLED ekran ile birlikte karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte akıllı telefon %90,8 seviyesinde ekran/gövde oranına sahiptir. Ayrıca 430nit parlaklık sunan bu ekranın inç başına piksel yoğunluğu 409ppi değerindedir.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun ekranının sol üst köşesinde bir kamera deliği olduğunu zaten söylemiştik. Bununla birlikte şirket bu noktada 32MP ön kamera sunmaktadır. Ayrıca HDR desteğine sahip olan bu özçekim kamerası ile birlikte 1080p 30FPS videolar kaydedebiliyorsunuz.

Arka bölümde ise dörtlü kamera kurulumu ve LED flaş içeren büyük bir kamera modülü bulunmaktadır. Bu dörtlü kurulum 48MP geniş açılı ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP makro kamera ve 2MP derinlik algılayıcı sensör şeklinde sunuluyor. Aynı zamanda HDR desteğine sahip olan ana kamera ile birlikte 4K 30FPS ve 1080p 60FPS videolar çekebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

OPPO A94 modelinde 4.310mAh kapasiteli bir batarya yer almaktadır. Akıllı telefonu alt kısımda yer alan USB Type-C portu üzerinden şarj ediyorsunuz. Bununla birlikte bu bataryaya ek olarak 30W hızlı şarj desteği bulunuyor. Bu sayede cihazı kısa süreler içerisinde tamamen şarj edebiliyorsunuz.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon, gücünü MediaTek’in Helio P95 isimli yonga setinden alıyor. Buna ek olarak cihazda 8GB RAM bulunuyor. Aynı zamanda depolama konusunda ise 128GB dahili depolama alanı yer almaktadır. MicroSD kart desteği ile birlikte bu alanı arttırabiliyorsunuz. Bununla birlikte akıllı telefon, kutusundan Android 11 tabanlı ColorOS 11.1 arayüzü ön yüklü olarak çıkmaktadır.

İşte OPPO A94 Özellikleri:

  • Ekran: 6,43 inç, 1080 x 2400p, AMOLED
  • İşlemci: MediaTek Helio P95
  • RAM: 8GB
  • Depolama: 128GB
  • Ön Kamera: 32MP geniş açılı
  • Arka Kamera: 48MP geniş açılı, 8MP ultra geniş açılı, 2MP makro, 2MP derinlik algılayıcı sensör
  • Batarya: 4.310mAh, 30W hızlı şarj
  • Boyutlar:
  • Ağırlık: 172 gram
  • İşletim Sistemi: Android 11 tabanlı ColorOS 11.1
  • Renkler: Siyah, Mor

İşte OPPO A94 Fiyatı:

  • 8GB RAM + 128GB dahili depolama: $299

Kaynak

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir