OTO HABER

Otomobil Alırken En Çok Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

Bu günlerde 2. el otomobil piyasasındaki hareketlilik insanların gözünden kaçmıyor. Özellikle de fırsatçıların gözünden kaçmıyor. Mesleği araba alım satım olmayan kişiler bile bu işe merak salmış durumda. Masum vatandaşı hedef alan bazı fırsatçılar değişen parçalı ve daha birçok kusurlu aracı sorunlarının üstünü örterek insanlara satıp dolandırıyorlar. Peki nasıl tedbirler alınmalı? Otomobil alırken nelere dikkat edilmeli? İki Farklı otomobilin birleştiği nasıl anlaşılır?

2. el otomobilin alım ve satımında ekspertiz raporu en önemli etkenlerden biri. Yapılan dolandırıcılıkların önüne geçebilmek için ekspertiz raporu şart.

Türkiye’de faliyetlerine devam eden bir ekspertiz firması olan Pilot Garage’nin Genel Koordinatörü olan Cihan Emre, 2. el otomobil alım satımında pek çok kez medyada şahit olduğumuz “iki aracın birleştirilmesiyle yapılan bir araç” konusu hakkında halkı önemli bilgiler verdi.

2. El Otomobil Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Cihan Emre, “İkinci el otomobil piyasasında fiyatların artması ve ikinci el aracın bir yatırım emtiası olarak görülmesi, birçok illegal durumu da maalesef beraberinde getirmeye başladı.” ifadelerini kullandı. Ekspertiz firmaları gelen tüm araçların tüm detaylarını (kaporta boya değişen, fiziksel deformasyon, motor durumu vb. gibi) raporda belirtmek zorunda.

Cihan Emre birleştirilmiş olan araçların kolayca belirlenebilmesi için, “Birleştirilmiş araçlardaki en önemli gösterge kaynak izleridir. Birleştirilmiş araçlarda farklı iki araç birbirine kaynak yapılarak birleştirilir. Özellikle farklı renklerden monte edilen araçlarda sonradan yapılan boya sebebiyle mikron farklılıkları tespit edilmektedir. Bu tespit için gerçek bir uzmanlık gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Cihan Emre ekspertiz raporu için ziyaretlerine gelen bir müşterinin aracı hakkında yaşadıkları olayları şu şekilde aktardı; “Araç bir kaza sonucu perte çıkartılmış ve karoserin her parçası işlem ve değişim görmüş. Fakat öyle bir işçilikle yapılmış ki anlamak için saatlerce aracı incelemek gerekti. Küçük bir vida değişimi sebebiyle durumdan şüphelenen ekibimiz buradan yola çıkarak aracın tüm geçmişine ulaşmayı başardı. Bizim için gerçekten farklı bir tecrübeydi. Ekspertiz işlemlerinde en çok rastlanılan hileler patlayan hava yastıklarının dirençle kandırılması ve kilometrenin düşürülmesi. Araç fiyatlarının artmasıyla oldukça çok başvurulan hileler arasında.”

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir