OTO HABER

Renault ve Nissan, Çin’in Lider Batarya Üreticisinden Destek Alacak

Çoğu şirketin yaptığı gibi Çin pazarına özel elektrikli araçlar üretmeyi planlayan Renault ve Nissan batarya konusunda yardım almak için önde gelen batarya üreticilerinden Contemporay Amperex Technology (CATL) şirketiyle anlaşmaya karar verdi. Nikkei‘nin yaptığı haberde üreticiler başlangıç olarak iki özel elektrikli otomobil programına batarya desteği için sözleşme imzaladı.

Nissan geçtiğimiz ay sonu Leaf modelini baz alan ve seri üretimi Çin’de yapılacak Sylphy elektrikli aracını tanıtmıştı. Geçtiğimiz aylarda yapılan sözleşme ile aracın bataryalarını üretecek CATL, bununla birlikte Renault Kangoo Z.E. elektrikli van modeli ve bazı Volkwagen, BMW modelleri için de bataryalar üretecek.

CATL-batarya

CATL Halka Arz Ediliyor

Çin’in en önde gelen batarya tedarikçilerinden CATL, gelecek yaz gerçekleşecek ilk halka arzından 2 milyar dolar gelir elde etmeyi düşünüyor. Şirket buradan elde edeceği paralar ile yeni fabrikalar kurarak üretim kapasitesini 2019 yılında arttırmayı planlıyor.

[infobox color=”#999999″]Kaynak: https://www.donanimhaber.com/Renault-ve-Nissan-Cinin-lider-batarya-ureticisinden-destek-alacak-99767[/infobox]

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir