TEKNOLOJİ

Samsung, 250MP Kamera Sensörü Üzerinde Çalışıyor

Samsung ile ilgili son zamanlarda geliştirmekte olduğu kamera sensörleri konusunda birçok bilgi geliyor. Şirket, üst düzey akıllı telefonlar ve bir dizi tüketici elektroniğinin yanı sıra akıllı telefonlar için ürettiği bileşenler konusunda da büyük bir isim. Son yayınlanan raporlar doğrultusunda Samsung, 250MP kamera sensörü üzerinde çalışıyor diyebiliriz.

Samsung tarafından geliştirilen 108MP kamera sensörü ilk olarak Xiaomi’nin Mi Note 10 modeline kullanılmıştı ve oldukça etkileyici sonuçlar vermişti. Bu cihazdan sonra Samsung, kendi akıllı telefonu Galaxy S20 Ultra’da da bu kamera sensörünü kullanarak yüksek MP’li akıllı telefon trendine katılmış oldu. Şirket, şu anda çok daha gelişmiş bir sensör üzerinde çalışıyor. Şimdilik 250MP üzerinde çalışıyor gibi gözükse de aslında Samsung’un asıl hedefi 600MP görüntü sensörü üretmektir.

Raporlara göre Samsung, şu anda 150 MP Nanocell kamera sensörlerinin araştırma ve geliştirme aşamalarını tamamladı. Bu sensör muhtemelen 2020 yılının ikinci yarısında akıllı telefonlarla beraber karşımıza çıkacak. 150MP sensörün çalışma aşamaları tamamlandıktan sonra ise Nanocell teknolojisine sahip 20MP sensörlere geçiş yapılacak. Şirket bu kamera sensörleri ile megapiksel yarışmasında söz sahibi olmak istiyor.

Şu anda 250MP kamera sensörü akıllı telefonlar için oldukça yüksek bir çözünürlük değeridir. Ancak şirket bununla da sınırlı kalmayıp ütopik bir sayı olan 600MP kamera sensörleri üreterek diğer elektronik devlerine meydan okuyacak. 600MP kameralar akıllı telefonlara nasıl entegre edilecek hep beraber göreceğiz. Şirket bu sensör ile adeta insan gözü ile yarışacak.

“Samsung, 250MP Kamera Sensörü Üzerinde Çalışıyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir