iQOO 10 serisi 19 Temmuz’da piyasaya sürülecek. Üstün özelliklerle gelen Vivo iQoo 10 Pro akıllı telefonun önemli detayları internete sızdı. İşte, cihazın özellikleri…

Serinin öne çıkan özelliklerinden biri hızlı şarj teknolojisi. 200W hızlı şarj ile donatıldığı onaylanan iQOO 10 Pro ise serinin en dikkat çeken modeli. 19 Temmuz’da piyasaya çıkacak olan serinin resmi tanıtımından önce, akıllı telefonun temel özellikleri internete sızdırıldı. Akıllı telefonun 120Hz yenileme hızına sahip bir AMOLED ekrana ve görüntüleme yeteneklerini geliştiren özel bir çipe sahip olduğu söyleniyor.

Twitter üzerinden yapılan paylaşıma göre, cihaz 120Hz yenileme hızına sahip bir E5 AMOLED, LTPO ekrana sahip olacak. Gücünü ise Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisinden alacak. Satıcıların çoğu üst düzey amiral gemilerinde zaten bu işlemciyi kullanıyor.

Ayrıca akıllı telefonun, akıllı telefonun görüntüleme performansını artırmak için özel bir çip olduğu söylenen bir V1+ çip ile gelmesi bekleniyor. Oppo’nun Marisilicon X çipine de biraz benziyor. Vivo’nun X80 serisinde V1+ yongası kullanılmıştı.

IQOO akıllı telefonun ayrıca 50 megapiksel ultra geniş lens ve arkada 16 megapiksel telefoto lens eşliğinde 50 megapiksel GN5 ana kamera ile donatılacağı iddia ediliyor. Ön kamerası, özçekimler ve görüntülü aramalar için 16 megapiksel sensöre sahip olabilir.

Akıllı telefonun 200W hızlı şarj özelliğiyle donatıldığı zaten biliniyor. Telefon muhtemelen 10 dakikadan kısa bir sürede %100’e kadar şarj olacaktır. iQoo 10 Pro’da ayrıca 50W kablosuz şarj olduğu söyleniyor. Cihazdaki pilin 4500 mAh kapasitesinde olması bekleniyor ki bu da kısa sürede şarj edilebilmesi nedeniyle fazlasıyla yeterli. IQOO 10 Pro, FuntouchOS veya OriginOS ile Android 12’yi çalıştıracak.